- Reklama -spot_img

Snadné a efektivní nabíjení pro váš elektromobil

Už jste četli?

Udržitelnější budoucnost je slovní spojení, se který se dnes setkáváme doslova na každém kroku. Potřebu snížit emise a zpomalit oteplování planety již nikdo nezpochybňuje, a tak se hledají způsoby a nové technologie, které tomu napomohou. Jednou z oblastí, které se potřebné změny týkají, je způsob, jak řešíme dopravu. 

Ještě před pár lety byly elektromobily výsadou pár milovníků futuristických scénářů, dnes se ale vlastnictví elektromobilu stává běžným a nákup takového vozu zvažují mnozí z nás. Předpokládá se, že do roku 2030 bude téměř třetina celosvětově prodávaných automobilů elektrických. To by nebylo možné bez obrovských pokroků ve vývoji a dostupnosti technologií v této oblasti, které umožňují snižovat náklady spojené s elektromobily a jejich nabíjecí infrastrukturou.

Dostupné nabíjení jako jedna z výhod

Mezi hlavní výhody elektromobilů patří kromě snížení emisí, účinnost motorů, která přeměňuje elektrickou energii na mechanickou práci až z 90 procent. U spalovacích motorů je to oproti tomu maximálně 25 procent. Elektromobily vám také umožní vyhnout se běžné údržbě vozidla, protože není potřeba měnit olej, olejové filtry nebo svíčky a umožní vám tak snížit náklady na údržbu. A hlavně si elektromobil můžete dobít prakticky kdekoliv.

V České republice se síť dobíjecích stanic neustále rozšiřuje a dnes tak není problém dobít si vůz nejen doma nebo v garáži kancelářských budov, ale nabíječky dnes bez problému najdeme u většiny hlavních silnic, u čerpacích stanic nebo v blízkosti nákupních středisek.

Nabíjecí stanice pro domácí i komerční využití

Nabíjení může probíhat buď střídavým, nebo stejnosměrným proudem. Cenově je střídavý proud dostupnější, protože je k dispozici přímo ze sítě. Nabíjecí systém může být buď jednofázový nebo třífázový. V komerčním a průmyslovém prostředí se téměř vždy používá třífázový systém, protože je to účinnější způsob, jak uspokojit vyšší nároky na nabíjecí výkon. K domácímu použití vám ale bohatě vystačí jednofázový systém. Podle toho, jestli k napájení využijete střídavý nebo stejnosměrný proud jsou existují také různé druhy konektorů a zásuvek.

Společnost Eaton, která je jedním z průkopníků technologií pro udržitelnější budoucnost, přichází na trh se dvěma novými řadami nabíjecích stanic, které uspokojí uživatele jak v soukromých, tak komerčních budovách.

Eaton Green Motion Home je AC nabíjecí stanice pro elektromobily, speciálně navržená pro vnitřní i venkovní použití v soukromých parkovacích zařízeních pro jednotlivé domy. Nabíjecí stanice Green Motion Home poskytuje řadu výhod, například:

  • Bezpečné a spolehlivé nabíjení elektromobilů založené na osvědčené technologii, technických znalostech a dlouholetých zkušenostech v oboru.
  • Jmenovitý výkon 3,7 kW až 22 kW, možnost přizpůsobení nabíjecího výkonu aktuální spotřebě domu
  • Snadná správa a ovládání pomocí speciální mobilní aplikace pro Android a iOS.

Eaton Green Motion Building je AC nabíjecí stanice pro elektromobily určená pro vnitřní i venkovní použití v soukromých a veřejných parkovacích zařízeních pro multirezidenční, komerční a průmyslové aplikace. Tato nabíjecí stanice pro elektromobily přináší řadu výhod:

  • Bezpečné nabíjení elektromobilů založené na osvědčené technologii nabíjení elektromobilů o jmenovitém výkonu 3,7 kW až 22 kW
  • Připojení přes WiFi, Ethernet, 4G, podpora protokolů OCPP a Modbus TCP/IP
  • Řízení spotřeby pomocí dynamického a statického vyrovnávání zatížení – až 50 nabíjecích stanic
  • Možnost autorizace pomocí RFID karet a integrace se software Eaton Charging network manager nebo jiným softwarem CPO

Věděli jste, že první elektromobil byl vyrobený již v první polovině 19. století v Holandsku? A že v Česku první vůz poháněný elektřinou sestavil František Křižík v roce 1895?

O společnosti Eaton

Eaton je společnost zabývající se inteligentním řízením energie, jejímž cílem je zlepšovat kvalitu života a chránit životní prostředí pro obyvatele na celém světě. Řídíme se naším závazkem podnikat správně, pracovat udržitelně a pomáhat našim zákazníkům hospodařit s energií ─ dnes i v budoucnu. Využíváním globálních trendů růstu elektrifikace a digitalizace urychlujeme přechod naší planety na obnovitelnou energii, pomáháme řešit nejnaléhavější světové výzvy v oblasti řízení energie a děláme, co je nejlepší pro všechny zúčastněné strany a celou společnost.

Společnost Eaton byla založena v roce 1911 a již sto let je kótována na newyorské burze. V roce 2022 jsme vykázali tržby ve výši 20,8 miliardy dolarů a našim zákazníkům sloužíme ve více než 170 zemích. Pro více informací navštivte webové stránky www.eaton.com. Sledujte nás na Twitteru a LinkedIn.

- Reklama -spot_img
- Reklama -spot_img

Doporučení redakce

Ztráta klíčů od auta? Jak postupovat v těžkých chvílích

Ztráta klíčů od auta se může stát každému z nás. Nešťastná náhoda, chvilkové rozptýlení nebo nepozornost mohou vést k...
- Reklama -spot_img

Mohlo by vás zajímat

Ztráta klíčů od auta? Jak postupovat v těžkých chvílích

Ztráta klíčů od auta se může stát každému z nás. Nešťastná náhoda, chvilkové rozptýlení nebo nepozornost mohou vést k tomu, že se ocitneme bez...

Jaké finanční kroky je třeba podniknout, než začnete podnikat na plný úvazek

Láká vás myšlenka podnikání? Pracovat jen na sebe, podle svých představ, svým tempem? Možná vás ale odrazuje pocit nejistoty. Pojďme se společně podívat na...

Jak naše myšlení ovlivňuje naše finance

Hodně peněz má ten, kdo natrefí na dobrou práci. Nebo kdo neutrácí, nemá děti a žije poustevnickým životem. Všimli jste si také někdy, že...
- Reklama -spot_img